PANSİYONUMUZ

12.04.2022 797

BİNA BİLGİLERİ

  • 2017–2018 eğitim öğretim yılında hizmete giren pansiyonumuzda parasız yatılı olarak öğrencilerimiz faydalanmaktadır. Pansiyonumuzda sadece yatılı erkek öğrenciler kalmaktadır. Pansiyonumuz 160 öğrenci kapasitelidir.
  • Okulumu pansiyonu 4 kat olup 32 yatakhaneden oluşmaktadır. Her katta kullanıma uygun yeterli sayıda banyo ve tuvaletler bulunmaktadır.
  • Pansiyonumuzda su kesintilerine karşı su deposu, elektrik kesintilerine karşı jeneratör bulunmaktadır.
  • Pansiyonumuzda 1 adet TV dinlenme salonu bulunmaktadır. Uydu alıcısı ve DVD oynatıcısı mevcuttur.
  • Pansiyonumun bodrum katında çamaşırhane bulunmaktadır. Öğrencilerimizin çamaşırları kendilerine ait çamaşır filelerine konarak görevli personel tarafından yıkanması sağlanmaktadır.
  • 4.katta bulunan valizhanede, öğrencilerimizin valizleri çelik raflara dizili şekilde bulunmaktadır.
  • Pansiyon binası kaloriferli olup doğalgazla ısıtılmakta ve 24 saat sıcak su imkanı bulunmaktadır. Bina temizliği günlük olarak 1 görevli personel tarafından düzenli bir şekilde yapılmaktadır.
  • Pansiyonumuzda hergün düzenli olarak 3 belletmen öğretmenimiz 24 saat süre ile nöbet tutmaktadır.
  • Mutfak bölümünde araç gereç eksikliği bulunmamakta her türlü ihtiyaca cevap verebilecek durumdadır. Pansiyon iç bölümü ve yatakhaneler halı döşenmiş olup öğrenciler pansiyona terlikleriyle girebilmektedirler.
  • Pansiyon girişinde her öğrenciye yetecek sayıda ayakkabı dolabı bulunmaktadır.
  • 3. ve 4. Katlarda ütü odaları bulunmaktadır.

YATAKHANELER

Pansiyonumuzda 32 adet yatakhane bulunmaktadır. Her bir yatakhane 4 ve 6 öğrenci kapasitelidir. Her yatakhane laminant parke döşemeli olup üzerlerinde halı bulunaktadır. Bunun yanı sıra her yatakhanede çalışma masaları bulunup öğrencilerimizin her türlü rahatı düşünülmüştür.

 

YEMEKHANE

Pansiyon binasının 1.katında bulunan yemekhanemiz 160 kişilik olup masaları sandalyeleri, masa örtüleri, ısıtmalı yemek tezgahı, tuzluk ve baharatlık takımları, servis tabağı ve yemek tabakları gibi tüm ekipmanlar eksiksiz olarak bulunmaktadır. Yemekhanede her gün bir öğrencimiz nöbet tutmaktadır. Yemekler sıcak olarak servis edilmektedir. Yemekhanede servis tepsisi ve porselen tabaklar kullanılmaktadır.

 

 

 

MUTFAK

Pansiyon binasının 1.katındaki mutfak her türlü ihtiyaca cevap verebilecek düzeyde araç gerece sahiptir.Zemin ve duvarlar fayans karoları ile döşelidir.Günlük yapılan yemeklerimizin numuneleri mutfaktaki dolapta saklanmaktadır.Temizlik ve hijyen her zaman ön plandadır. İbate ve iaşe bedelleri bakanlığımızın ödenekleri yolu ile karşılanmaktadır.Günlük çizelgeye uygun olarak 3 öğün 160 kişilik yemek çıkmaktadır. Üç öğünde de öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda farklı yemekler çıkarılmaktadır. Günlük kalori değerleri dikkate alınarak bakanlığımızın belirlediği kriterlerde yemek listeleri hazırlanmaktadır.

 

BANYO

Pansiyonun 2. ve 3. katlarında kabinli banyolar mevcuttur. 24 Saat sıcak su imkanı bulunmaktadır.

ÇAMAŞIRHANE

Pansiyonumun bodrum katında bulunan çamaşırhanemizde sanayi tip çamaşır makineleri ve ütüleme tezgâhı bulunmaktadır. Öğrenciler haftalık olarak yıkanacak çamaşırlarını beyaz ve renkli olacak şekilde yarı ayrı çamaşır filelerine koyarak yıkatmaktadırlar. İsteyen öğrencilerimiz çamaşırları yıkandıktan sonra giysilerini ütületme imkânına da sahiptir.

VALİZHANE

Pansiyonumuzun 3.katında bulunan valiz hane çelik profillerden yapılmış raflardan oluşmaktadır. Öğrencilerimiz evlerinden geldiklerinde eşyalarını dolaplara yerleştirdikten sonra valiz ve çantalarını buralara yerleştirmektedir. Valiz ve çantaların yatakhane odalarında bulunmasına izin verilmemekte böylece temizlik daha rahat yapılabilmekte alan daraltılmamakta ve çirkin görüntü ortadan kaldırılmaktadır

ETÜT SALONLARI

Öğrencilerimiz etüt çalışmalarını odalarında bulunan çalışma masalarının dışında etüt salonlarında yapmaktadırlar.22:30 olan yatma saatinden sonra ders çalışmak isteyen öğrencilerimiz istedikleri kadar etüt salonlarında çalışabilmektedirler.

BELLETMEN ODALARI

Pansiyonumuzda nöbetçi belletmen öğretmenlerin nöbetçi oldukları gün kullandıkları belletmen odaları ve yatakhane ayrı ayrı bulunmaktadır. Belletmen odalarında çalışma masaları bilgisayar ve güvenlik amaçlı kamera sitemi bulunduğu gibi yatakhanelerinde soyunma dolabı, baza bulunmaktadır. Belletmen öğretmen odaları görevli personel tarafından günlük olarak temizlenmektedir.

 

 

REVİR

Pansiyonumuz revirinde 2 yatak(baza) ve yatma malzemeleri soyunma ve ecza dolapları bulunmaktadır. Öğrencilerimiz sağlıklı bir ortamda eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmeleri için okulumuzda koruyucu sağlık hizmetlerinin uygulanabilmesine, sağlıklı kalabilmenin ilk şartı olan hijyenik koşulların uygun olmasına dikkat ve özen gösterilmektedir.

 

 

DİNLENME SALONLARI

Pansiyonumuzun 1.katında TV ve Dinlenme salonu bulunmaktadır. Oda yer minderleri ile döşenmiştir. Bu bölümde ayrıca belletmen öğretmenler öğrencilerin sorunlarına yardımcı olmakta görüşmeler yapmakta ve sosyal etkinlikler amacıyla kullanmaktadır.