Değerlerimize Değer

Proje hakkında

Bu proje, değerler eğitimi kapsamında her ay seçilen konu ile ilgili etkinlikler ile öğrencilerin aktif rol almalarını sağlayarak milli ve manevi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmayı planlamaktadır.

Hedefler

-Değerlerimiz konusunda öğrencilerde farkındalık artırmak.

-Öğrencilerde temel değerlere karşı duyarlılık oluşturmak ve bu değerleri davranışa dönüştürme konusunda öğrencilere rehber olmak

-Yenilikçi ve gelişime açık nesiller yetiştirirken milli ve manevi değerlerine sahip çıkacak öğrenciler yetiştirmek.

-Öğrencilerin sorumluluk, tutumluluk, yardımlaşma, vatanseverlik, merhamet ve duyarlılık davranışlarını sergilemelerine olanak sağlamak

Çalışma Süreci

Eylül

Proje hakkında bilgi alışverişi, proje için çeşitli afişler hazırlanması ve çevreye tanıtımının yapılması

Sorumluluk

Saksıda çiçek yetiştirilmeye başlanacak. Sulanması ve bakımı her hafta bir öğrencide olacak.

Kasım

İyilik

Öğretmen ve öğrenciler tarafından iyilik kutusu oluşturulacak. Öğrenciler içinde bir iyilik yazılı kağıttan çekecek ve onu gerçekleştirecek.

Aralık

Tutumluluk

Artık materyaller kullanılarak özgün ürünler ortaya çıkarılacak

Ocak

Yardımlaşma

Öğrenci akrabalarından birine ev işlerinde yardım edecek.

Şubat

Öğrencilerden daha önce okumuş oldukları kitaplar toplanıp başka okullara gönderilecek

Vatanseverlik

Vatan sevgisi temalı şiirler yazılacak. (Okul öncesi ve 1. Sınıf öğrencileri veliden yardım alacak)

Merhamet

Merhamet duygusunu içeren drama yapılacak.

Duyarlılık

Öğrencilerden duyarlı oldukları konularla ilgili resim çizmesi istenecek.

Beklenen Sonuçlar

Öğrenciler arası iletişim ve iş birliğinin geliştirilmesi,

Öğrencilerin değerleri tanıması ve yaşatması,

Milli ve manevi değerlerimizi pekiştirilmesi

Öğrencilerin çevreye ve topluma karşı daha duyarlı olması beklenmektedir.

13.03.2022 167

23-03-202223-03-202223-03-202223-03-202223-03-202223-03-202223-03-202223-03-202223-03-202223-03-2022