SAFE SCHOOL SAFE FUTURE

SAFE SCHOOL SAFE FUTURE

06.05.2023 124

eTwinning faaliyeti temelde Avrupa'nın farklı ülkelerinden öğretmenlerin, farklı okullardan öğretmenlerle deneyimlerini paylaşıp, fikir alış verişinde bulunabileceği çevrim içi bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.

Ülkelerin sanayileşmeye başlaması ve üretimin artması ile birlikte iş yerlerinde birçok iş kazası meydana gelmektedir. Bu kazaların bir çok nedeni vardır. Bu nedenlerden en önemlisi iş sağlığı ve güvenliği bilincinin çalışanlar ve iş verenler tarafından oluşmamasıdır. Bu bilincin oluşturulmasına okullarda eğitim ile başlanmalıdır. Sanayileşmenin artması ile birlikte ara eleman ihtiyacının bir çoğu  teknik ve meslek liselerinden karşılanmaktadır.  Bu liselerde okuyan öğrenciler uygulamalarını ilk etapta atölye ortamında yapmaktadır.İşte bu uygulamalar sırasında iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşması ve bilinçlenmeleri onları çalışma hayatlarında iş kazalarından koruyacaktır. Okullardaki bu bilinçlenme alışkanlık haline gelecektir. Böylece dünya da ve ülkemizde iş kazaları azalacak, bilinçli bir nesil çalışma hayatına başlayacaktır.

Bu proje sonunda öğrencilerin İş sağlığı ve güvenliği kavramının ne kadar önemli olduğunun farkına varması, gerek çalışma hayatında gerek günlük yaşantısında güvenlik önemlerine dikkat edilmesini öğrenme, kişisel koruyucu donanımları öğrenme, uyarı levhalarına dikkat etme ve bu uyarı levhalarına uygun bir şekilde davranma, kendine ve topluma karşı olan görev ve sorumluluklarının farkına varma vb. sonuçlar beklenmektedir.

https://online.fliphtml5.com/nzfdx/zlch/#p=1

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined