Doğa Seven Gençler Yetişiyor

PROJE HAKKINDA

Lise seviyesi okullarda ergenlik stresi ve sınav kaygılarının yıkıcı etkileri doğaya ve masum canlılara şefkat ile engellenebileceğini düşünüyoruz. Bu çerçevede gençlerimizin öğretimini doğa eğitimi ile destekleyeceğiz. Sokak hayvanları okul bahçelerinde güven içinde yaşayabilir. Okul bahçesi meyve ağaçlarıyla donatılarak, okul duvarlarının kenarına hanımeli ve sarmaşık gibi sarılıcı bitkiler ekilerek okulumuz daha yeşil bir hale getirilecek. Bu çerçevede Park Bahçeler Müdürlüğünden destek talep edilecek. Velilerimizden bu konuda destek istenecek. Doğa ile iç içe bir okul ortamı oluşturularak gençlerin ruhlarını besleyeceğiz.

AMACIMIZ

-Doğa sevgisi
-Doğa koruma bilincinin oluşturulması
-Okul bahçesinin öncelikle meyve ağaçlarıyla donatılması
-Yüksek okul duvarları yerine sarmaşık ve hanımeli bitkileriyle sarılı okul duvarları oluşturabilmek.
-Sokak ve yabani yaşam canlarının temel yaşam ihtiyaçlarının karşılanmasında ilgili kurumlarla işbirliği yapabilmek
-Kendi yemeğini muhtaç bir canla paylaşabilme bilincini oluşturabilmek
-Doğal yaşamın kentleşmesine karşı doğal yaşam hayvanlarının yaşadığı zorlukları fark edip yaşam tarzını doğaya göre ayarlayabilme becerisi kazanabilme
-Okul bahçesinde kedi, köpek, kuş türlerini besleyerek şefkat ve merhamet duygularını geliştirebilmek.

13.03.2022 144

23-03-202223-03-202223-03-202223-03-202223-03-202223-03-2022