İnsanca Pek İnsanca

İnsanca Pek İnsanca "ÖĞRENCE"

Kocaeli Şekerpınar Hasan Tahsin Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Selçuk Eleser'in kuruculuğunu yaptığı 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim yıllarında hem Ulusal Kalite Etiketi hem de Avrupa Kalite Etiketi ödüllerine layık görülen İnsanca, Pek İnsanca adlı projeler serisi bu yıl da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde "ÖĞRENCE" adıyla devam etmektedir. Projemizde, ülkemizin ve Avrupa'nın farklı illerinden öğrenirken eğlenmenin mümkün olduğuna inanan 50'den fazla öğretmen ve öğrencileri yer almaktadır.

Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Bircan YILMAZ tarafından 10. Ve 11.sınıf öğrencilerimizle birlikte yürütülecek olan İNSANCA PEK İNSANCA (ÖĞRENCE) adlı  projemizde  hedefimiz Öğrencilerin öğrenme ortamlarını geliştirmek, yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak, eleştirel ve özgürce düşünmelerini teşvik etmek ve öğrendikleri bilgiler ile günlük yaşam becerileri arasında anlamlı bağlantılar kurmalarına yardımcı olmak olmalıdır. Başka bir deyişle, insan ve doğa hakkında gerçek kazanımlar (yardım etmek, iyilik yapmak, hoşgörü göstermek, sevmek, saygı göstermek, çevreyi korumak, bazı toplumsal konularda farkındalık yaratmak gibi) edinmelerini sağlamalıyız. Bunun yanı sıra düşünce ve muhakeme gücüne sahip, kendi öz hikâyelerini yazabilen çocuklar yetiştirebilmeliyiz.

13.03.2022 733

23-03-202223-03-202223-03-202223-03-2022