KAKNUS İHA

KAKNUS İHA

KAKNUS İHA

09.04.2022 171

 Görevler İçin İHA Konfigürasyonu

Yarışma için tasarlanan sabit kanat kategorisinde bulunan insansız hava aracımızın yarışma görevlerini en uygun şekilde yerine getirebilmesi amacıyla aracın kavramsal tasarımına ve yarışma görevi mekanizması tasarımı süreçleri titizlikle yürütülmüştür. Literatür taramalarından elde edilen bilgiler doğrultusunda yarışma şartlarına uygun konfigürasyonlara karar verilmiştir. İnsansız hava aracının tasarımı tamamıyla özgün olup, Sivil Havacılık uçakları incelenerek takım üyeleri tarafından tasarlanmıştır.

Kanat Konfigürasyonu

İnsansız hava aracımızda en uygun kanat konfigürasyonunu tespit edebilmek için üretim süreci, denge, kullanılabilirlik, manevra kabiliyeti ve elle fırlatma kolaylığı gibi parametreleri üstten, ortadan ve alttan kanatlı modeller üzerinde literatür araştırması yapılmıştır. Araca en uygun kanat konfigürasyonu "Üstten Kanat'' olarak belirlenmiştir. Literatür taramalarından elde edilen bilgilere dayanarak, kanat şeklinin dikdörtgen olmasına karar verilmiştir.

Kuyruk Konfigürasyonu

İnsansız hava aracımıza en uygun kuyruk tipini bulabilmek için üretim sürecinin kolaylığı, yapı ağırlığı, manevra kabiliyeti ve aerodinamik performans parametrelerini kullanarak Geleneksel Kuyruk, T-Kuyruk ve V-Kuyruk tiplerini karşılaştırdık. En uygun kuyruk tipinin "Geleneksel Kuyruk Tipi'' olduğu sonucuna varılmıştır. 

09-04-202209-04-2022